OM OSS

Vi förenas av nyfikenheten på det här med att vara människa. sedan vi träffades för mer än 10 år sedan har vi varje dag samtalat om precis just det. Om livet, om vad som är möjligt om vi väljer att det är möjligt.


Vi är på en resa där vi tror att det är möjligt att möta utmaningar med en underliggande känlsa av att kunna skapa magi även då!

anders fritzon

Väldigt tidigt i mitt liv visste jag att jag ville ägna mig åt roliga saker som idrott och äventyr. Jag har aldrig haft något annat "karriärstänk" än att jag skulle vilja leva på någon typ av idrott eller äventyr. Jag fick till exempel min första månadsbetalning redan som 16-årig fotbollspelare. Redan så tidigt fick jag bevis på att det var möjligt. 

Sen dess har jag levt på att använda min kropp och mina erfarenheter att använda den för olika spännande saker. Jag ville ju bara ha kul. Jag fick ganska ofta stå upp för mig själv, där vuxna ville väl, men menade att skolan och utbildning var det viktigaste. Jag hade ganska lätt för mig, fast fick aldrig någon riktig lust att plugga mig till något. Tack vare min inre drivkraft och också en del av mig som ville visa att det var möjligt att leva på exakt det som är mest roligt så fortsatte jag min väg och har blivit framgångsrik inom framförallt skidåkning och golf. Jag har genom detta jobbat på 4 kontinenter och sett några otroliga platser och haft så mycket glädje.

För närvarande jobbar jag på vintrarna med Powder Extreme i Verbier, en av världens mest innovativa offpistskidskolor som jag var med och startade upp för snart 20 år sedan. Jag är också delägare och Mentor of Life Skiing i det banbrytande svenska skidkonceptet Skiers Accredited. Den här hösten lanserar jag dessutom mitt egna projekt, True Legends! Ett koncept där skidåkare som levt ut sin passion för skidåkning hela livet delar sin livsstil och sin erfarenhet av bergen. Jag jobbar också de senaste vintrarna som privat skidcoach på Åre Sportshop, Undersåker.

På sommaren har en annan passion i livet - golf - gjort det möjligt för mig att arbeta på underbart vackra platser som Golf Pro. Just nu arbetar jag på När GK på Gotlands magiska östkust.

Jag brinner verkligen för mänsklig utveckling, såväl av mig själv som att bjuda in andra till det. Som 20-åring fick jag ett fyraårigt fotbollsstipendium (soccer) som tog mig till USA där jag studerade marknadsföring och började min bana som skidinstruktör. Där i mitten av 80-talet lärde jag mig att ta hand om mig själv och min själsliga resa tog fart på allvar. Där mötte jag så många spännande människor som gav mig lust att ta reda på vem jag innerst inne var. Jag har gått många coaching- och ledarskapsutbildningar, läst hyllmeter av böcker om personlig utveckling och använt det jag lärt mig i mitt eget liv. Jag har jobbat med människor och personlig utveckling de senaste 40 åren. All den erfarenheten och kompetensen använder jag i min roll som skid- och golfinstruktör, livscoach, och framför allt som inspiratör till att våga följa sina drömmar. Jag vet idag att jag kan inspirera till och visa människor att det går att leva ett liv där nästan allting är möjligt!

johanna skantze

Efter att ha levt de första dryga 30 åren av mitt liv som "duktig flicka" och per automatik gjort det jag trodde man skulle göra (skaffa universitetsexamen, flytta utomlands, lägenhet, partner, ...) öppnade sig för 10 år sedan möjligheten att välja ett liv bortom ekorrhjulet. Möjligheten till att välja något annat uppenbarade sig i form av Anders. I mötet med honom blev jag nyfiken men också lite frustrerad - det var ju liksom ingen som hade berättat för mig att man kunde välja något annat än att jobba och tjäna pengar för att sedan kunna vara ledig och njuta. Anders förkroppsligade möjligheten att leva ett liv med passionen och livslusten som drivkraft. Jag valde att våga, lämnade den påbörjade, mer traditionella karriären inom offentlig sektor i storstaden bakom mig och började skapa liv och business med utgångspunkt i mina egna, sanna drivkrafter. Det har till viss del varit (och är fortfarande) utmanande.

Att den där lilla flickan som var så glad och samtidigt så ängslig har vuxit in till kvinnan jag är idag kan ibland kännas overkligt. Kvinnan som (de flesta dagar i månaden) litar till att livet bär. Som har påbörjat resan för att se, acceptera och bjuda in de egna skuggorna till helheten av den jag är. Som fortfarande går in i brist och självömkan ibland - och som blivit så mycket bättre på att lyssna in sig själv och ta sig ur skavet. Som väljer att vara mer och mer av sig själv för varje dag som går. Och som låter lusten och glädjen - livskraften - visa vägen!

Sedan mitt första möte med Anders har jag breddat min horisont av vad arbete är och kan vara. Då var jag fast i idén om att min magisterexamen i Organisation och Ledarskap betydde att jag bara ägna mig åt "välkvalificerade" yrken som en del i min "karriär". Nu har jag adderat en lång rad utbildningar och certifieringar i ledarskap, självutveckling och coaching. De senaste 10 åren har jag varit medskapare till innovations- och upplevelsebyrån We are Laja och till en rad projekt med hälsa och välmående i fokus. Idag verkar jag i nätverk tillsammans med andra, med utgångspunkt i mitt egna bolag. Den jag samskapar mest med är min vän och kollega Anna Linton, i egna koncept och på uppdrag av andra, alltid med det upplevelsebaserade lärandet som pedagogisk form och det agila som arbetssätt. Tillsammans har vi 20+ års erfarenhet av process- och förändringsledning i komplexa organisationer och har skapat koncepten Rådslaget och Design Your Life.
Vintertid jobbar jag också en del som skidinstruktör på Totalskidskolan och som privat skidcoach på Åre Sportshop. Sommartid är jag med och driver stugbyn Snäckan i Klintehamn på Gotland. Hösten 2023 påbörjar jag en utbildning för att bli facilitator i Neurotransformative Breathwork, en resa jag ser fram emot med spänning!