VÅR HISTORIA

Det var såhär det började

TÄNK OM MAGI BARA ÄR ETT VAL?

Är du beredd på att följa med oss på äventyr på vår vackra planet och i vårt inre universum?

Vi träffades för 10 år sedan och har sedan dess varit på en resa i att försöka välja glädje och passion i livet.
Det kanske låter som en omöjlighet, men ju mer Vi lärt oss om det mer medvetna valet,
desto mer glädje och kärlek har livet gett oss!

Tänk om livet är en lång rad val? Tänk om Vi själva väljer vad våra liv är? Tänk om..?

Det här är några av frågorna som ledde till att vi började skriva Life of Magic för snart 7 år sedan. Vi hade då gått flera kurser tillsammans där frågan som verktyg var väldigt central; frågan som öppnar upp för möjligheter snarare än frågor som ställs för att hitta svar. "Vad mer är möjligt?" och "Hur blir det bättre än så?" var två av de frågor vi använde oss av allra mest. Vi använder oss fortfarande av dem, bara det att fortsatt komplettera våra verktygslådor och idag har så många andra verktyg också.

"Vadå Life of Magic?" kanske du frågar dig. Ja, vad menar vi egentligen med magi? Vi menar att om vi väljer att leva utifrån perspektivet att allt är möjligt så är det också möjligt att välja det som är lätt och ger dig glädje i praktiskt taget alla situationer i ditt liv. Magi handlar om att välja ett öppet snarare än ett stängt sinne och tänkesätt och att våga välja nytt. Vi vet att det finns stunder när allt verkar mörkt och ingenting verkar fungera. Det är i dessa ögonblick som magin fungerar som bäst - förutsatt att vi väljer att göra jobbet dag efter dag och övar oss på att välja det gång på gång.

Life of Magic, betyder det att vi svävar omkring på rosa moln och alltid har det härligt och lätt? Med oss själva, varandra och människor runtomkring oss? Absolut inte. Att lära känna sig själv med allt vad det innebär - good, bad and ugly - kan stundtals vara riktigt smärtsamt och det mest utmanande vi upplever i livet. Att välja att se och acceptera något i oss själva som skapar skav i oss själva och i mötet med andra, välja att välkomna det istället för att förakta det och sedan förändra det kräver engagemang, hängivenhet och mycket arbete. Vi kanske behöver upprepa det nya beteendet hundratals eller tusentals gånger innan det integreras eftersom det gamla beteendet kanske präglat oss väldigt länge. Men om vi är villiga att göra jobbet, varje dag, kommer det att vara så värt det. Livet blir så mycket rikare.

Vår gemensamma historia är ganska kort, även om det ibland känns som att vi har känt varandra hela livet (eller till och med tidigare). Våra vägar korsades 2012 genom det gemensamma intresset för skidåkning och förstärktes av det faktum att vi båda är sökare som alltid har vetat att livet kan vara så mycket mer än vad det först verkar vara. I början av vår gemensamma resa tillbringade vi mycket tid med att dela våra liv, våra vackra minnen, våra tuffa tider, våra värderingar, våra visioner och våra drömmar.

Sommaren 2013 valde vi att spendera mer tid tillsammans och vi gjorde det genom att uppleva en massa äventyr. Några månader senare flyttade vi ihop och krönte vår första tid med en surfresa till Bali. Vi hade väldigt roligt, många långa samtal och upplevde en nära samhörighet. Halvvägs in på Baliresan började Johanna bli väldigt trött och när vi skulle springa kapp på stranden i Kuta kändes hennes ben tunga som bly. En kväll var vi säkra på att vi hade ätit något dåligt och tog en varsin whiskey i hopp om att döda ovälkomna bakterier. Någonstans innerst inne hade Johanna ändå en föraning om att det kunde vara något annat än dålig mat som orsakade illamåendet. Samma dag som vi kom tillbaka till Sverige köpte hon ett graviditetstest och gjorde det i smyg medan Anders sov av sig jetlagen. Att se den tunna linjen dyka upp i fönstret fick hennes hjärta att slå dubbelslag. När Anders vaknade en timme senare satt Johanna mitt emot, stirrandes på honom.

"Jag är gravid."

En tystnad som kändes som en evighet. Vi tittade på varandra och tårarna fyllde våra ögon. Det här är fortfarande ett av våra mest magiska ögonblick tillsammans och känslan går att återkalla som om det nyss hände. Johanna som nyss hade slutat äta p-piller och inte var säker på att hon kunde bli gravid, Anders som var 50+. Det var tydligt att det var meningen att Carl Walter Magic skulle komma till just oss, just då.

Det är nu drygt 10 år sedan vi träffade varandra första gången. Sedan dess har vi bott sju vintrar i schweiziska Verbier och fram tills för ett par år sedan spenderat höstarna i Portugal. Idag bor vi sommarhalvåret på södra Gotland och vinterhalvåret i Årefjällen (Anders spenderar en månad i Schweiz på vintern fortfarande). Tillsammans har vi skapat ett familjeliv där vi alla tre kan göra det vi älskar och jobba med sådant som både skapar värde och möjliggör vår livsstil. Walter hakar glatt på och utforskar livet som skolnomad i två klasser på två skolor i olika delar av landet.

Tiden tillsammans har varit fylld av lärdomar i mötet med oss själva, varandra och världen omkring. Vi är väldigt lika i mycket och samtidigt väldigt olika. Vi förenas av kärleken till naturen och till att leka i den, av kärleken till musik och dans, kärleken till att ta hand om och nära våra kroppar, kärleken till att växa genom utforskandet av livet. Hur vi betraktar världen skiljer oss till viss del åt. I Anders värld är i stort sett allt alltid möjligt och utmaningar är spännande och till för att hitta nya, innovativa lösningar på. I Johannas värld är perspektivet vissa dagar lite snävare vilket ibland skapar rädsla, osäkerhet och en känsla av att livet inte bär. Och det är ju det här som samtidigt är så vackert - att omfamna varandras olikheter och lära av varandra. Att var och en vågar titta på det i den själv som skapar utmaningar i relationen till den andra och hjälpas åt att hitta vägar framåt. Det är här det skapas magi; när vi ökar medvetenheten om oss själva uppstår ett handlingsutrymme som möjliggör upplösning av det som till en början kan kännas som en låst och omöjlig situation att komma vidare ur. Ibland går det på 10 minuter, ibland tar det dagar. Och väljer vi att tro på att det går så är det faktiskt möjligt.

Tillsammans och individuellt har vi varit med om många saker i livet och fortsätter hela tiden välja mer utveckling. Vi utforskar vilka vi verkligen är, bortom alla inlärda och invanda beteenden. Vi läser, lyssnar, tittar, samtalar om livet. Vi deltar i mans- och kvinnocirklar, går kurser och deltar i ceremonier. Eftersom vi har två väldigt olika livsresor fram tills vi träffades och eftersom det skiljer 18 år mellan oss befinner vi oss på olika platser, med olika möjligheter och utmaningar. Vilken gåva för att utvecklas i det här livet!

Efter att ha bloggen av olika skäl varit vilande i närmare fem år fortsätter nu resan. En anledning till att vi väljer att dela vårt liv på det här sättet är att vi har insett att alla röster förtjänar att bli hörda - alla har en historia att berätta. Vi vill dela med oss av våra erfarenheter, insikter och utmaningar för att göra vårt bidrag till en mer kärleksfull värld. En värld i enhet, där mer skapas för alla, inte bara för ett fåtal. En värld där vi återigen väljer att leva i samklang med Moder Jord, tar lika mycket som vi ger tillbaka, och där vi människor lever i fred med varandra.

Kanske kommer en del av det vi skriver väcka en viss skepticism i dig, kanske kommer du till och med ibland att bli provocerad. Om det händer, känn efter vad det är som triggas i dig och varför. Vad är det som gör att du dömer något som rätt eller fel istället för att bara se på det som ännu ett intressant perspektiv att uppfatta världen och verkligheten på? Det är där, på den platsen, där vi är villiga att möta oss själva genom det som triggar oss, som vi kan utvecklas som allra mest.

Har du läst såhär långt så finns en nyfikenhet inom dig och kanske också förnimmelsen av att något annat är möjligt här på jorden.

Med kärlek,

Anders och Johanna